Trei medalii de aur și una de argint obținute de cercetătorii de la USV la Salonul Internațional de Invenții și Inovații

0
250
medalii de aur

Echipele de cercetători de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, alcătuite din cadre didactice și doctoranzi, au obținut trei medalii de aur și una de argint la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, Timișoara.

Conform USV, medaliile de aur au fost câștigate în urma a următoarelor invenții: „Dispozitiv pentru tracțiune scheletică continuă”, „Dispozitiv automat de deschiciurare a liniilor electrice aeriene” și „Sistem automat de control al comenzilor”. Medalia de argint a fost obținută pentru invenția „Sistem de monitorizare a activității unei persoane la birou”.

Din echipele de cercetători au făcut parteDaniela Lupu, Mihaela Poienar, Daniela Irimia, Adrian Graur, Mihai Cenușă, Laurențiu Milici,  Radu Pentiuc și Ilie Nițan. Salonul de la Timișoara este organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, iar invențiile au fost prezentate sub formă de înregistrare video a prototipului, machetei sau posterului digital.

Sursa: Suceava News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here