Un băiat a salvat din flăcări tableta pentru școala online a frățiorului său

0
301
un băiat a salvat tableta frățiorului

Dragostea de frate este nemăsurabilă. Asta a demonstrat și un băiat de 11 ani, care s-a băgat în flăcări pentru a salva tableta pentru școala online a frățiorului său de 7 ani.

Robert are 11 ani și a dat dovadă de un curaj pe care mulți adulți nu l-ar avea.

Un incendiu devastator a izbucnit și a cuprins casa familiei sale. Fără să mai stea pe gânduri, acesta a pătruns prin flăcări și a scos tableta frățiorului său, necesară pentru școala online. Ar fi salvat și tableta sa, însă nu o putea vedea de fumul gros și a plecat în ultima clipă.

„Aici în casă era tableta, eu am ieşit afară că mirosea a fum şi am mers să vedem ce s-a întâmplat. Am strigat la vecini şi am intrat în casă, dar tableta mea nu am mai văzut-o de fum. Și am intrat şi am luat-o pe a lui”, spune Robert, potrivit stirileprotv.ro.

Familia năpăstuită este din comuna Prisăcani, județul Iași. La momentul incendiului, tatăl era la lucru, iar mama era plecată după mâncare pentru animale.

„A plecat nevasta în sat după o căruţă şi a lăsat foc în sobă, cred că a căzut o scânteie la o perdea. Eu eram la treabă, m-a sunat cineva, veniţi că arde casa. Când am ajuns, ardea tot, erau flăcările foarte mari”, spune Petru Bageac, capul familiei.

„Când am venit înapoi, ardea tare cu flăcări, pocnea azbestul, pocnea totul de pe casă. Nu am reuşit să salvez nimic, mi-a ars şi maşina de spălat şi aragaz şi frigider, tot, tot ce a fost bun. Și haine. Nu am mai salvat nişte hăinuţe într-o cameră. Copiii au salvat tableta, doar a celui mic, a lui George. Mai era una aici în cameră, dar aceea s-a topit de tot”, declară și mama băieților.

Iar ajutoarele nu au întârziat să apară. Primul care s-a oferit să contribuie a fost Bogdan Tănasă, fondator Casa Share.

„Au nevoie de ajutor foarte mare, uitaţi ce este în spate. Este nenorocire aici. Acum, în prag de sărbători, cu doi copii mici este greu”, a declarat Bogdan.

Familia s-a mutat temporar la rudele din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here