Un bebeluș a murit în urma slujbei de botez

1
454

În această dimineață, în jurul orei 6:00, un bebeluș a murit. Se pare că acest lucru s-ar fi întâmplat în urma slujbei de botez.

Însă slujba Sfântului Botez, săvârșită de un preot în Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, a fost cea care i-ar fi cauzat moartea bebelușului de numai o lună și jumătate.

După botez, bebelușul a ajuns în stare gravă la spital, după ce ar fi înghițit o cantitate mare de apă în urma afundării complete în cristelniță.

Protopopul de Suceava, pr. Doru Budeanu, a explicat faptul că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

Acesta a declarat că preotul a fost mereu atent la starea copilului. Bebelușul a plâns atât înaintea afundării în cristelniță, dar și după aceasta. Însă, la un moment dat, bebelușul s-a moleșit, iar preotul a chemat un echipaj SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului, care l-a resuscitat și l-a transportat la spital.

Inițial, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Însă după decesul bebelușului, incadrarea faptei se va schimba, fiind ucidere din culpă.

Cercetările sunt în primă fază in rem, însă urmează a se îndrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba.

Dumnezeu să-l ierte!

Sursa foto: lifeofmars.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here