Un copil de 13 ani aflat în plasament s-a spânzurat

0
526
copil
Timp de citit: 2 minute

Un copil de 13 ani aflat în plasament la o familie din localitatea Bogdănești s-a spânzurat. Tristul eveniment s-a petrecut joi, 15 aprilie, când băiatul ar fi primit un telefon din partea unei rude de sânge. Nu se știe exact care a fost discuția minorului cu ruda, însă martorii oculari spun că tânărul s-a schimbat de-odată la față și a ieșit în curte.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la ce urma să se întâmple.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc a declarat că minorul se afla în plasament la familia din Bogdănești de mai bine de un an. „El a fost crescut de bunica maternă de la vârsta de 7 luni. A intrat în sistemul de protecție după ce, în august 2019, a fost găsit pe drumuri de Poliție. A fost adus în Centrul de Primire Urgențe, de unde a fost transferat în plasament. Părea să se fi integrat bine la această familie de asistenți maternali. Mergea la școală, era în clasa a VII-a. Nu a făcut probleme. Ținea legătura cu familia naturală. Cu bunica, dar și cu mama și concubinul acesteia, care este și tatăl băiatului. Femeia a fost căsătorită și are un fiu în vârstă de 26 de ani plecat în străinătate.”

Se pare că băiatul de 13 ani ar fi vorbit ultima oară la telefon cu tatăl

A spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava. „La evaluările care se fac periodic, băiatul nu a dat de înțeles că l-ar fi apăsat ceva, că ar avea o problemă emoțională sau de altă natură pe care nu reușește să o gestioneze. Noi facem o anchetă. Vom sta de vorbă cu familia de asistenți maternali, să vedem ce a dus la această nenorocire”, a mai adăugat reprezentanta DGASPC.
Sursa foto: gazetagalatiului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here