Un copil de trei ani a murit în drum spre spital. Ambulanța care îl transporta nu avea medic!

0
384

Continuă scandalurile în sistemul de urgență din România. Un copil de numai trei ani din Botoșani a murit în drum spre spital, într-o ambulanță fără medic!

Digi 24 scrie că părinții au chemat de urgență o ambulanță pentru copil.

„Din descrierea părinților, copilul a avut o pierdere scurtă de conștiență, asemănătoare unei crize de la febră și a fost trimis în prima clipă un echipaj de tip B, cu asistent medical. La trei minute, dispecerul nostru a reluat legătura cu tatăl și a întrebat dacă copilul are semne vitale, iar pe un ton calm s-a răspuns: copilul are puls și respiră. Asta nu necesita trimiterea unui al doilea echipaj.

Având în vedere confirmarea despre starea copilului, familia s-a oferit să iasă în întâmpinare, pentru a reduce din distanță și s-au întâlnit la jumătatea traseului. La preluare, echipajul a găsit copilul în asistolă – activitate cardiacă absentă – și pupilele dilatate, palid. El a fost preluat fără semne vitale. În momentul acela a fost cerută o ambulanță cu medic, pentru că era motivație, și s-a efectuat resuscitarea până la sosirea echipajului cu medic, continuată apoi de acel echipaj”, spune purtătorul de cuvânt al SAJ Botoșani, Nicușor Curteanu.

Acesta a mai declarat, totodată, că apelul a fost primit la ora 23:26 de „la o localitate care se afla la 50 de kilometri de stația centrală”.

Curteanu spune că au durat 20 de minute până să vină primul echipaj. De asemenea, au trebuit alte peste 20 de minute ca să vină al doilea echipaj, cel cu medic. „Noi nu știm dacă la data apelului copilul sau pe traseu, așa cum s-a confirmat, avea puls, respira și lucrul acesta s-a întâmplat înainte de întâlnirea cu ambulanța.

Ambulanța cu medic se trimite în funcție de motivele pe care le solicită părinții”, adaugă Nicușor Curteanu.

În urma acestui caz, tatăl copilului a anunțat că va face o plângere împotriva SAJ Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here