Un fost campion al Ligii 1 se retrage la numai 22 de ani! Anunțul uluitor

0
575
Doru Dumitrescu, fost campion al României, a ales să se retragă din fotbal / Foto: Sport Pictures
Doru Dumitrescu, fost campion al României, a ales să se retragă din fotbal / Foto: Sport Pictures

Este trist când viitorul fotbaliștilor tineri este măcinat din timp de accidentări și sănătate. Este și cazul lui Doru Dumitrescu, campion în 2017 cu Viitorul, care a ales să agațe ghetele în cui la numai 22 de ani.

Doru Dumitrescu a ajuns la Academia „Gheorghe Hagi” la vârsta de 14 ani, potrivit Eurosport. Considerat un fotbalist extrem de tehnic și talentat, a câștigat titlul cu toate grupele de juniori ale Academiei. A „împărțit” o generație alături de jucători extrem de valoroși astăzi, precum Ianis Hagi, Florinel Coman sau Andrei Ciobanu.

Evoluțiile grozave ale acestuia l-au determinat pe Gică Hagi, pe atunci antrenor la Viitorul, să îl aducă la prima echipă.

În sezonul 2016-2017, Dumitrescu evolua în 5 meciuri (4 dintre ele în play-off), fiind răsplătit cu titlul de campion al României. În 2018 a fost împrumutat la U Cluj, suferind o ruptură de ligamente ce l-a determinat să stea pe tușă. A apucat să joace în 12 meciuri pentru „șepcile roșii” și să înscrie un gol. Pentru Viitorul a jucat în total 19 meciuri, oferind un assist.

Nemaiputând să-și revină complet, acesta a ales să se retragă la numai 22 de ani. Ultimul meci a fost jucat în noiembrie 2018, contra celor de la UTA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here