Un fost jucător al Stelei povestește transferul la Foresta: „Nici nu știam unde e Suceava!”

0
533
Robert Niță, fost jucător la Steaua și Foresta Suceava / Foto: Eurosport
Robert Niță, fost jucător la Steaua și Foresta Suceava / Foto: Eurosport
Timp de citit: 3 minute

Fostul fotbalist Robert Niță a crescut la juniorii Stelei, dar nu a petrecut prea mult timp acolo. În vârstă de 43 de ani, acesta a povestit cum a fost transferat la Foresta Suceava.

Pe când (încă) evolua la Steaua, în Ghencea se aflau jucători de clasă, precum Dănciulescu, Claudiu Răducanu sau Jean Vlădoiu. Astfel, în 2000, antrenorul de atunci al „roș-albaștrilor”, Victor Pițurcă, a decis să îl transfere pe Niță la Suceava.

„M-au trimis la Suceava în anul în care s-a născut copilul meu.

Pe 3 august, seara, am avut antrenament, în Ghencea. După antrenament m-a chemat Pițurcă și mi-a zis: «Roberte, aici sunt Ciocoiu, Dănciulescu, Vlădoiu, Claudiu Răducanu, au venit ăștia de la Suceava, au vorbit cu domnul Păunescu, să te duci la Suceava».

Eu am zis: «Cum să mă duc la Suceava?», nici nu știam unde este Suceava. Am ajuns acolo cu o zi înainte de meci, îi strigam pe ăia, numărul 7, numărul 9. Când am intrat în holul hotelului, pe perete acolo era o hartă mare. Era cât peretele.

M-am uitat acolo pe hartă și Bucureștiul era puțin mai sus de nivelul meu.

Am început să mă uit pe unde o fi, mă tot uitam și nu o găseam, harta mare, și când am ajuns sus așa și am văzut unde e Suceava, adevărat că nu știam unde este, mi-a venit să plâng când am văzut unde este.

Am ajuns cu avionul acolo. Dacă plecam cu mașina, nu mai ajungeam la meci, cu escală la Iași, de acolo s-a urcat altă lume și de la Iași la Suceava s-a zburat doar la 3.000 de metri, erau avioane din alea cu elice, aveai senzația că te prăbușești.

De la aeroport m-a așteptat unul cu mașina și când am văzut unde este Suceava, l-am sunat pe Pițurcă și i-am zis că vreau să mă întorc.

Când am semnat cu Suceava, am zis: «domnu’ Păunescu, să nu o mai lungim, banii la mâna stângă, contractul în dreapta și semnez».

Mi-a dat banii Păunescu, pe un an de zile. Păunescu și Gigi mi-au dat banii și am semnat. Acum, când am ajuns acolo și am văzut cât este de departe, am zis că le dau banii înapoi și mă întorc”, a spus Robert Niță pentru Digi Sport.

Crescut la Steaua, Niță a mai jucat la Corvinul Hunedoara, Cimentul Fieni, Oțelul Galați, Foresta Suceava, Rapid, Hapoel Beer Sheva, Gloria Bistrița, Pandurii, Rocar București și Viettel. La Foresta a fost eroul acelei victorii miraculoase contra lui Dinamo, 5-4 în 2000, când a înscris 2 goluri.

Robert Niță nu a jucat niciodată pentru naționala de seniori a României. În schimb, a evoluat pentru reprezentativa U21, pentru care a înscris 2 goluri în 9 meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here