Un milion de € găsiți ascunși în ligheane și găleți la sediile Permise și RAR Suceava

0
300
Permise și RAR Suceava

În dimineața de joi, 26 noiembrie 2020, procurorii anticorupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au descins la sediile Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Aceștia au descoperit aproximativ un milion de euro ascunși în găleți, ligheane, chiar și în pereții sediilor acestor instituții publice.

Odată cu această percheziție, Anchetatorii au făcut un nou pas în documentarea unui dosar care vizează fapte de corupție din perioada 2018-2020. Potrivit Obiectiv de Suceava, pe lângă mita luată pentru permise, acțiunea vizează și o rețea de angajați de la Permise, RAR, dar și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din UE.

Aceeași sumă ne spune și valoarea mitelor. Mai exact, valoarea mitei pentru un permis era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro, iar banii erau ținuți în ligheane și găleți, sau chiar ascunși în pereții instituțiilor, uneori și la domiciliile angajaților.

Acțiunea demarată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava vizează nouă instituții publice. Pe lângă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava, anchetatorii au descins și la sediul Registrului Auto Român Suceava. De aici au fost ridicate mai multe documente care vor fi analizate de procurorii DNA Suceava.

Sursa foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here