Un primar sucevean a ajuns să construiască 150 de metri de trotuar pe circa 100.000 €

0
586
Un primar sucevean s-a pus să facă un trotuar, dar costurile sunt exorbitante / Foto: Playtech
Un primar sucevean s-a pus să facă un trotuar, dar costurile sunt exorbitante / Foto: Playtech
Timp de citit: 2 minute

Banii publici sunt o resursă extrem de importantă, mai ales acum, pe timp de pandemie. Totuși, un primar din Suceava a dovedit că gestionarea fondurilor nu reprezintă punctul său forte, după ce s-a pus să construiască un trotuar de 150 de metri, costurile proiectului fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Primarul din Dornești, Gheorghe Luța, a aprobat construirea unui trotuar de 150 de metri care, chipurile, ar fi „strict necesar pentru oamenii care merg la farmacie”, așa cum îl citează Monitorul de Suceava. Aceeași sursă afirmă că, în total, costurile acestui proiect se ridică la 440.886 lei, undeva la 100.000 de euro.

La un calcul simplu, reiese că un metru de trotuar ar costa în jur de 600 de euro.

Trotuarul cu pricina este situat chiar înainte de podul care traversează râul Suceava. Culmea, primarul „se jură că nu fură” și că proiectul a fost aprobat de Consiliul Local, dar bugetul pe 2021 nici măcar nu a fost aprobat. De fapt, ședința ar avea loc chiar în cursul zilei de azi, 22 aprilie. Oricum, se pare că lucrările deja au început.

Nu este prima oară când Gheorghe Luța iese în evidență într-un mod negativ. În 2015, acesta a comis un accident rutier în timp ce se afla la volanul microbuzului școlar. Primarul nu avea nici permis de categoria D, necesară pentru acest tip de vehicule, și nu avea nici atestat. Singurul în măsură să conducă vehiculul era chiar fiul primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here