Un restaurant din Câmpulung Moldovenesc rămâne deschis în ciuda incidenței COVID-19!

0
211
rămâne deschis
Timp de citit: 2 minute

Chiar dacă în Câmpulung Moldovenesc incidența COVID-19 e de peste 3 la mie, un restaurant rămâne deschis! Decizia a fost luată de patronul restaurantului, în semn de protest față de trecerea orașului în scenariul roșu. Una dintre măsurile specifice este, evident, închiderea restaurantelor în interior.

Patronul, pe numele său Mircea Giosan, consideră că autoritățile au calculat greșit incidența pe mia de locuitori.

Astfel, acesta consideră că scenariul roșu nu trebuia impus. De aceea, proprietarul a decis să țină restaurantul Bucovina deschis în interior, pentru a trage un semnal de alarmă, arată Monitorul de Suceava.

„Intenționat vreau să creez un conflict, să trag un semnal de alarmă pentru nerespectarea legislației, deși sunt convins că vor veni controale, voi lua amendă, pe care o voi contesta în instanță”, a declarat Mircea Giosan. Patronul a mai precizat că „în spațiul public a ajuns informația că eu nu aș respecta o lege, mai exact o Hotărâre de Guvern, lucru total neadevărat, pentru că nu am fost niciodată adeptul nerespectării legilor. Dar cum pot să respect eu o hotărâre trunchiată emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență? Atâta timp cât un organism județean nu respectă o lege centrală dată de Guvern și îmi cere mie să o respect, îmi pare foarte rău nu am cum să mă supun”.

Motivul supărării administratorului e cauzat de includerea Liceului Militar „Ștefan cel Mare” în calculele privind incidența COVID-19. Acolo există 25 de cazuri, 23 de elevi și doi profesori. Mircea Giosan consideră că dacă aceste cazuri nu s-ar lua în considerare, Câmpulung Moldovenesc nu ar intra în scenariul roșu.

Bărbatul a spus și că distanțarea socială se păstrează în interior. Asta datorită faptului că, în loc de 200 de oameni, cât e capacitatea maximă, în restaurant intră doar 10-15 simultan. Acesta a mai afirmat și că are 62 de angajați, care nu și-ar mai primi salariul în cazul scenariului roșu.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că înțelege supărarea administratorului. Cu toate acestea, nu e de acord cu decizia lui.

„Propunerile de a lua anumite restricții vin din partea DSP în baza unor cifre și analize foarte clare. Dacă fiecare proprietar va contesta deciziile luate, unde vom ajunge?”, e întrebarea prefectului Sucevei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here