Un sucevean dispărut de acasă a fost găsit aproape înghețat pe un câmp

0
278
Timp de citit: 2 minute

Un bărbat de 42 de ani, din Hănțești, a fost găsit joi aproape înghețat, pe un câmp de la marginea comunei. Acesta fusese dat dispărut în cursul dimineții de către soția lui, care le-a spus polițiștilor că nu s-a mai întors acasă cu o seară înainte.

Dispariția a fost anunțată la poliție de către soția bărbatului de 42 de ani. Aceasta a declarat că joi dimineață, înainte de ora 09.00, soțul ei plecase de acasă cu o seară înainte și nu s-a mai întors.

Ioan Cozmiuc locuiește împreună cu soția sa și copiii lor într-o locuință proprietate de la marginea satului Hănțești.

Acesta era cunoscut ca fiind consumator frecvent de băuturi alcoolice. Problemele sale de sănătate s-au agravat în ultima perioadă din cauza excesului consumului de alcool. În cursul serii de miercuri a plecat de acasă fără a spune unde se duce și nu s-a mai întors.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în întreaga zonă, după aproximativ o oră, bărbatul a fost identificat la o distanță de aproximativ 3 km de locuința sa, pe un teren agricol, în apropierea râului Siret. El se afla într-o stare hipotermică, tremurând și repetând continuu că îi este frig.

A fost solicitată intervenția unei ambulanțe. Echipajul i-a acordat primele îngrijiri medicale, stabilind ca un prim diagnostic „stare hipotermică”. A fost transportat stabil la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Medicii Unității de Primire Urgențe au constatat că bărbatul avea sindrom confuzional pe fond etanolic și un traumatism cranio-cerebral.

Primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, a afirmat că ceea ce l-a dus pe bărbatul respectiv în această situație este consumul excesiv de alcool. Daniel Olariu a povestit că omul a revenit de la muncă din Norvegia la începutul lunii decembrie a anului trecut și de atunci „o ține tot într-o băutură”. „Cu o seară înainte a forțat ușa, a intrat în casa unei femei din sat și s-a băgat sub pat. A chemat femeia niște vecini și l-au scos afară. Toate sunt din cauza băuturii”, a spus primarul.

Din fericire bărbatul dispărut a fost găsit la timp și în aceste condiții medicii i-au putut salva viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here