(VIDEO) Wayne Rooney și momentele de magie care au înnebunit iubitorii de fotbal

0
156
Wayne Rooney
Timp de citit: 3 minute

Fotbalul mondial a devenit mai sărac. Wayne Rooney, legenda lui Manchester United, se retrage din cariera de fotbalist, la vârsta de 35 de ani, după 18 sezoane fenomenale.

Wayne Rooney a reușit să își pună amprenta puternic asupra a ceea ce înseamnă fotbalul englez.

Atacantul e cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester United, cu 253 de goluri. E singurul fotbalist din istoria Premier League care a înscris pentru un club peste 200 de goluri și a livrat peste 100 de assist-uri. De asemenea, e cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, cu 53 de goluri în 120 meciuri în tricoul „Three Lions”.

În cariera sa, Rooney a jucat pentru Everton, Manchester United, DC United și Derby County. Pentru cei din urmă, a fost antrenor-jucător în ultima vreme. A fost cunoscut pentru letalitatea sa în atac, geniul la fazele fixe și viziunea jocului. Toate astea l-au făcut un număr 10 legendar. Așadar, iată mai jos câteva momente senzaționale din cariera lui Wayne Rooney:

Golul de debut, contra lui Arsenal

Tocmai promovat de la juniori, tânărul Rooney urma să debuteze în Premier League contra lui Arsenal. A reușit un gol fenomenal, din afara careului, mingea ricoșând din bara transversală. Comentatorul acelei partide a rostit o frază memorabilă: „Aduceți-vă aminte de numele ăsta, Wayne Rooney”.

Assist-ul mai frumos decât un gol, la ultima fază

Când englezul a semnat cu DC United, lumea spunea că a ajuns la un nivel mult prea scăzut, și că nu va mai repeta minunile din Manchester. Rooney a ținut, totuși, să le dea peste nas tuturor contestatarilor cu o fază superbă contra Orlando City. În prelungirile partidei era 2-2, iar portarul lui DC United venise în careul advers pentru un corner. Fundașii adverși au respins mingea, plecând doar cu atacantul pe contraatac. Aici intervine momentul de magie al lui „Wazza”:

Maestru în timpul jocului, dar și la fazele fixe

Rooney e cunoscut drept un redutabil executant de lovituri libere, făcându-le concurență lui Ronaldo, Messi sau Juninho. Dintr-o lovitură liberă lateral stânga, poziție din care îți imaginezi că un om sănătos la minte n-ar da la poartă, căpitanul de pe atunci al lui DC i-a uimit pe toți.

Wayne Rooney, fotbalistul care nu înscrie doar din jumătatea adversă

Un jucător măreț, cu execuții mărețe. În cariera sa, „Wazza” a înscris câteva goluri de la jumătatea terenului, dar cel înscris pentru Everton le întrece pe toate.

Și, piesa de rezistență, piatra de temelie a carierei lui Rooney…

În 2011, într-un „derby de Manchester” contra eternei rivale City, golgheterul all-time al „diavolilor roșii” a reușit, probabil, cel mai frumos gol al carierei. O foarfecă perfectă, din careu, în vinclul porții lui Joe Hart, un gol ce aparține manualelor de istorie.

Ce va face Wayne Rooney de acum încolo? Nu se desparte de fotbal, ba din contră, își va continua drumul spre glorie ca antrenor. Acesta a devenit antrenorul principal al celor de la Derby County, formație din liga a doua engleză. Aici a fost, în ultimul timp, antrenor interimar-jucător, dar a venit momentul ca „Wazza” să agațe ghetele în cui și să devină o legendă și pe bancă.

Sursa foto: planetfootball.com

Sursa video: Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here